Klankmeditatie

Tijdens mijn half jaar verblijf in Thailand heb ik een weekend doorgebracht in een boeddhistisch klooster. Om 04.00 uur werden we gewekt door het geluid van een grote gong, waarna we de dagen tot 21:00 besteedden met staande, lopend en zittende meditatie. Telefoon inleveren, weinig eten, in stilte leven en niet mogen praten. Slapen op een dun matje in een klein zaaltje, hutjemutje met andere vrouwen en allemaal onder begeleiding van een monnik. Naast mediteren moesten wij ook chanten (het zingen van dankbetuigingen). Door te chanten activeerden wij de boeddhastaat in ons eigen leven. Tijdens het chanten werden er ook klankschalen aangeslagen. Dit was mijn eerst kennismaking met het geluid en de trilling van een klankschaal.
Mediteren is altijd in mijn leven gebleven en later in Nederland ben ik mij meer gaan verdiepen en gaan opleiden in het werken met klankschalen. Het geluid brengt mij altijd terug naar het boeddhistisch klooster in Thailand. Ik ben klankschaal massages gaan geven in een wellness center en klankmeditaties in groepsverband in samenwerking met verschillende yoga scholen.
Ik heb het instrumentarium in de loop van tijd verder uitgebreid met verschillende soorten klankschalen en andere exotische instrumenten.
Mijn klankschalen en andere instrumenten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd met behulp van mijn vader, die drummer en percussionist is. Een andere inslag maar wij delen ons gevoel voor geluid en muziek.
Tijdens mijn klankmeditatie word je meegenomen op een ontspannende klankreis onder begeleiding van Tibetaanse klankschalen, gongs, sjamaan drum en andere instrumenten.
Je mag ontspannen liggen en genieten van rustgevende klanken. De trillingen werken in op verschillende lagen: fysiek, geestelijk en emotioneel. De trillingen resoneren met het water waaruit ons lichaam grotendeels bestaat en komen diep binnen in elk cel van ons lichaam. Ze helpen de energetische blokkades op te heffen waardoor de energie in ons lichaam weer vrij kan stromen en we ons beter voelen.

Mocht jij dit ook willen aanbieden in jouw yogaschool of organisatie? Neem dan contact op voor meer informatie.