Massage en helende zorg in jouw kraamtijd

Bevallen is echt een topsport! De periode na de bevalling kan erg vermoeiend zijn, zowel fysiek als mentaal. In de eerste week na je bevalling kan je last hebben van verschillende emoties, lichamelijke pijntjes en van hormonale veranderingen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt wat voor prestatie je net geleverd hebt.
Ook de overgang naar het moederschap is een enorme transformatie in je leven. Je hebt tijd en rust nodig om te herstellen van de bevalling en te wennen aan de nieuwe realiteit.

Na de bevalling van mijn dochter heb ik mogen ervaren hoe fijn het was om tijdens mijn kraambed gemasseerd te worden. Mijn lichaam had hard gewerkt, ik voelde mij kwetsbaar, vermoeid en uitgeput.

Ik werd écht even in de watten gelegd op mijn eigen bed en kon elke spier in mijn lichaam weer volledig voelen ontspannen. Eindelijk terug komen bij mezelf. Ik voelde mij herboren en een beter cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven. Dit verdienen alle nieuwe mama’s, dacht ik. Een reden voor mij om mijn diensten uit te gaan breiden. Hoe mooi is het om andere pas bevallen mama’s ook deze mooie gebeurtenis te laten ervaren!
Op dag 4/5 na jouw bevalling (of wanneer jij er zelf klaar voor bent) kom ik bij je thuis en ga ik je in de watten leggen. Jouw bed staat nog op klossen waardoor je lekker op je eigen bed mag blijven liggen en ik er gemakkelijk bij kan. Er is iemand aanwezig die eventueel voor je kindje kan zorgen. Jij mag nu even helemaal relaxen en genieten van de massage die je dik verdiend hebt!
Ik bied verschillende pakketten aan. Zie hieronder de verschillende mogelijkheden:

Pakket 1 (60 minuten)

– Helende lichaamsmassage
– Magnesium boost
– Hoofd/nek/schouder massage
– (1,5 uur aanwezig)

Pakket 2 (90 minuten)

– Helende lichaamsmassage
– Magnesium boost
– Hoofd/nek/schouder massage
– Energetische voetmassage
– (2 uur aanwezig)

Pakket 3 (120 minuten)

– Yonisteam (vaginaal stoombad)
– Helende lichaamsmassage
– Magnesium boost
– Hoofd/nek/schouder massage
– Energetische voetmassage
– Klankschaal healing
– (2,5 uur aanwezig)

Uitleg inhoud pakketten

Magnesium boost

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling is er een hogere magnesium behoefte. Bij een te kort aanmagnesium is er een duidelijk verhoogde kans op complicaties. Ook na de zwangerschap, als er nog borstvoeding wordt gegeven, is extra magnesium aanbevolen. Een magnesium te kort kan een   rol spelen bij het ontstaan van postnatale depressie. Het is daarom belangrijk het magnesiumlevel in het lichaam op peil te houden. Magnesium helpt bij vermoeidheid, zorgt ervoor dat je lichaam en geest balans vinden, bevordert een diepere slaap en helpt bij stress.
Magnesium wordt dus ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Naast de ontspanning, die ontstaat door het masseren met magnesium olie, wordt magnesium door de huid snel en effectief opgenomen.
Deze helende massage werkt ontspannend én laadt je batterij weer op. De ontspanning van de moeder heeft ook een gunstig effect op het kindje!

Hoofd/nek/schouder massage:

Het dragen en voeden van je kindje kan erg vermoeiend zijn voor je nek en schouders. Zeker bij nieuwe mama’s is het soms ook even zoeken naar de juiste houding bij het voeden. Je spieren krijgen ineens heel wat te verduren en daarom is het belangrijk om deze zones ook mee te nemen in de
massage. Spanning manifesteert zich al gauw tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de nek en schouders te gespannen zijn.
Een hoofdmassage kalmeert, ontspant en kan zorgen voor een betere nachtrust. Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelstel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwstelsel tot rust.

Energetische voetmassage:

Negen maanden zwangerschap is best een aanslag op het lichaam en het heeft daarom weer maanden nodig om te ‘ontzwangeren’.
Na de bevalling hebben veel vrouwen last van hun hormonen en andere klachten. Behandeling van bepaalde reflexpunten kunnen hierbij ondersteunend zijn. Een energetische voetmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar je lichaam herstelt sneller en het brengt je hormoonhuishouding sneller in
balans.

Klankschaal healing:

Nadat je bent bevallen, kunnen de vibraties van klankschalen je helpen om je opnieuw te verbinden met je lichaam, om jezelf te centreren in deze nieuwe levensfase en om met een gevoel van vrede verder te gaan. Klankschalen geven rust, helpen bij mediteren en brengen harmonie in lichaam en geest.
Klanken kunnen het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren.
De klankschalen worden behoedzaam aangeslagen, waardoor je de trilling van de klanken door je heen voelt gaan. Dit geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Vanuit ontspanning worden vermoeidheid en stress vanzelf losgelaten. Zo ontstaat er meer evenwicht in lichaam en geest. Na de klank healing geniet je nog even na van de rust die je ervaart en laat ik je nog even lekker liggen en nagenieten.

Yoni steam:

Een yoni steam is een helende kruidensauna voor je vagina en baarmoeder. Na een bevalling kan heel het yoni en baarmoedergebied wel wat extra zorg en liefdevolle aandacht ontvangen. Bij een vaginaal stoombad worden er verschillende geneeskrachtige kruiden gebruikt ter ondersteuning van
hormonale disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling. De kruiden helpen je om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen en reinigen. Daarnaast hebben ze antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het stomen zorgt er tevens voor dat de hechtingen soepel blijven en daardoor beter en sneller genezen.
Dit is een eeuwenoud ritueel dat al langer gebruikt wordt in landen als Midden- en Zuid Amerika,
China en Afrika.

De prijzen voor de pakketten vind je hier.