Behandelingen

Interesse of vragen over een behandeling? Neem gerust contact op.

Klassieke ontspanningsmassage

Een zachte en rustige massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. De massage draagt bij aan een betere doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en helpt perfect om te ontspannen en stress los te laten. Dit is dan ook de ideale massage voor mensen met een druk leven die even tot rust willen komen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning.

Deep tissue massage

Een stevige massage dat d.m.v. knokkels, duimdruk, ellebogen en onderarm, dieper liggende spieren en het bindweefsel losser maakt. Tijdens een deep tissue massage wordt er meer druk op pijnlijke plekken uitgeoefend waardoor ook diepe knopen en blokkades kunnen worden opgeheven. Geschikt voor mensen die van een krachtige massage houden. De deep tissue massage is daarom ook zeer geschikt als sportmassage na een intensieve work-out of sportprestatie.

Voetreflexmassage

Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energie boost. Daarnaast heeft voetreflexmassage evenals andere massagevormen een aantal algemene, weldadige effecten op het lichaam en de geest. Zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfe, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem en brengt het lichaam en geest meer in balans.

Cupping massage

De cupping massage is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Cupping gebruikt zuigkracht (vacuüm) om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen. De resultaten zijn indrukwekkend – de massage vermindert pijn en gaat blokkades en spierknopen tegen. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo spierknopen en spanning in het lichaam te verminderen. Deze therapie zal dus niet alleen je klachten aanpakken, maar het lichaam ook nog eens volledig laten ontspannen.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage is zeer waardevol in een bijzondere tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Door het toenemende gewicht en de veranderende houding wordt er veel van de spieren gevraagd. Lichamelijke klachten die zoal voor komen zijn pijn in de (onder)rug en schouders, bekkenklachten, kramp in de kuiten en vermoeidheid. Je lichaam werkt voor twee en verdient daarom juist in deze periode extra aandacht. Zwangerschapsmassages kunnen helpen om te ontspannen en om een aantal zwangerschapsverschijnselen van ongemak te verminderen.

Energetische hoofdmassage

Door spanningen en stress voelt het gebied van hoofd, nek en schouders vaak stram aan. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Door stevige en zachte massagebewegingen wordt ervoor gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij hoofdpijn door stress of migraine. De effecten van een hoofdmassage werken niet alleen lichamelijk maar ook mentaal door. Hoofdmassage kalmeert, ontspant en het kan zorgen voor een betere nachtrust.

Klankschalenbehandeling

Ons lichaam bestaat voor ca. 70% uit water. Hierdoor worden trillingen – geluid – op een schitterende manier door ons lichaam geleid. Geluid is klank en klank is trilling. Het geluid kunnen wij horen maar de trilling kunnen wij voelen. Een klankschaalbehandeling is er met name op gericht om opgehoopte spanningen (emoties) uit het lichaam te trillen, waardoor het lichaam zich weer volledig kan ontspannen. Door de volledige ontspanning wordt deze behandeling ook wel klankschaalmeditatie genoemd.

Kindermassage

Een kindermassage is een mooie en zachte methode die helpt bij ontspanning van het hoofd en lijf. Een liefdevolle manier van aanraking die het kind positief lichaamsbesef geeft. Een laagdrempelige maar zeer effectieve massage. Een behandeling wordt door een kind vaak als leuk en ontspannen ervaren. Geschikt voor elk kind, maar zeker ook voor drukke en/of gevoelige kinderen. Voor kinderen kan het best spannend zijn om door een ander aangeraakt te worden. De ouder is dan ook aanwezig of in nabijheid tijdens de massage.